#newnavbar ul li{font-size:100%; list-style-type: none; display:inline; padding:0px; margin:10px; border:0px solid; } #newnavbar li a{ color:#333366; } #newnavbar li a:visited { color: #c00000; } #newnavbar li a:hover { color: #c00000; }

Günün Sözü

22 Haziran 2015 Pazartesi

ÇİZGİLİ DİŞ MACUNLARI NASIL "ÇİZGİLİ" OLUYOR?

Çizgili Diş Macunları
Çizgili Diş Macunları

İçerisinde bulunan bol miktardaki flor ve kalsiyum ile, diş macunları, günlük hayatımızın ve kişisel bakımımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Beyazlatanı, nefes tazeleyeni, çürüklere karşı koruma sağlayanı, ekstra ferahlatanı vs derken, onlarca çeşit diş macununun içinde, en çok dikkat çekenler şüphesiz, çizgili olanlardır.




Peki bu çizgili diş macunlarının içindeki çizgiler nasıl oluşturuluyor?



Elbette ki macun tüpleri, çizgili diş macunları ile doldurulmuyor. Hatta tüpün büyük bir kısmı beyaz diş macunu ile doludur.

Çizgilerin hilesi ise, tüpün üst kısmındadır...

Tüpün eğimli boyun kısmı, renkli jelle doludur. Tüp sıkıldığında, beyaz diş macunu tüpün açık kısmına doğru hareket eder ve bu sırada eğimli bölgeye baskı yapar. Bunun sonucunda, renkli jelin bir kısmı, tüpün üst kısmında bulunan borunun içindeki yuvalardan dışarı doğru hareket eder ve çıkmakta olan beyaz macunun etrafını sarar. (Kaynak: Örümcekler Neden Ağlarına Yapışmaz)

Böylece diş fırçamızın üzerinde, nur topu gibi çizgili diş macunumuz olur.
Olay, budur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz ne dersiniz?